1400-01-20 08:42
1009
0
74061
مستند ساز گلستانی در گفتگو با گلستان ما؛

جبهه ی انقلاب در عرصه هنر حرف برای گفتن دارد/بی توجهی مسئولان و الگوگیری از غرب آفت آثار هنری

دهقان گفت: جبهه ی انقلاب در عرصه هنر حرف برای گفتن دارد تا زمانی که تفکر و حضور مسئولینی که الگوگیری و رفتار آنها بر مبنای آموزه های ناب اسلامی و ولایت فقیه در سطح کلان مدیریتی حل نشود ، انتظار بیش از این نیست که نتوانند حقیقت را بببینند و نمی گذارند اذهان عمومی نیز بیدار شده و به قضاوت بنشیند.

به گزارش گلستان ما؛ هنر، گستره‌ای بسیار وسیع و عمیق دارد که به تمام دوران زندگی انسان ها گره خورده است  و شاید بتوان گفت؛ یکی ازحیاتی‌ترین و ضروری‌ترین شاخص زندگی انسان است.

 نظام مقدس اسلامی ما که فرهنگی‌ترین انقلاب دنیا را به وجود آورد، نمی‌تواند اهمیت هنر را در گونه‌های مختلفش، نادیده بگیرد لذا هنرمندان انقلابی از همان ابتدای انقلاب  ابعاد مختلف هنر از سینما گرفته، تا رادیو تلویزیون را واکاوی کرده و طبق فرمایشات بنیانگذار کبیر انقلاب به تطهیر چهره و محتوای آن مطابق با دین مبین اسلام پرداختند و  با الهام از موضوعات انقلاب اسلامی دست به تولید آثار هنری زدند  و آثاری را که تا آن زمان مبتذل و صرفا برای سرگرمی بود  به تعهدو بیداری گری و برای سلامت روانی جامعه رساند.

مقام معظم رهبری درباره هنر انقلاب و ساخت آثار هنری دینی  می فرمایند،  «بعضى خیال می‏كنند هنر مساوى است با لاابالی‏گرى و بى‏دینى؛ این غلط است. ... آنچه در هنر ایراد دارد و اهل بصیرت همیشه ایراد گرفته‏اند، جهت غلط هنر بوده است. هنر را كشاندن به جهت اغواى انسان و بى‏بندوبارى انسان، این بد است؛ والّا هنر اگر با روح دین، با جهت‏گیرى دین باشد، از برجسته‏ ترین پدیده‏هاى وجود انسانى است.»

 

بی شک نمی توان نقش هنر را در تداوم انقلاب اسلامی و تاثیر انقلاب اسلامی  بر هنر را انکار کرد لذا هنری که در انقلاب اسلامی از آن به «هنر انقلابی» یاد می شود  برگرفته از ریشه، باورها و اعتقادات مردم است که وابستگی بسیار مهمی و عمیقی به موضوعات دینی دارد که به محتوای غنی توجه بسیاری دارد.

جبهه ی انقلاب در عرصه هنر حرف برای گفتن دارد

علی دهقان عکاس و مستندساز گلستانی در گفتگو با خبرنگار گلستان ما؛  با بیان اینکه هنر انقلاب دارای تعابیر مختلفی اظهار کرد: هنر انقلاب یعنی هنری که به واسطه ی آن برای مخاطب چهره ای از انقلاب ترسیم  شود مثلا وقتی صحبت از شهید آوینی می شود ناخداگاه یاد جبهه و مستندهای روایت فتح که خاطرات شهدا بود می افتیم یا زمانی که صحبت از سردار دلها میشود ، یاد جوانمردی و ایستادگی در برابر ظلم و ستم در ذهن ها تصویر می شود لذا چهره دین و انقلاب باید در آثار هنری نمایان باشد.

وی درباره جایگاه هنر انقلاب در جامعه و هنرمندان این عرصه، افزود: در سال های اخیر با وجود سازمانهایی مثل اوج و حوزه ی هنری به هنر انقلاب و هنرمندان انقلابی توجه بیشتری شده وتولیدات سینمایی و تلویزیونی مختلفی برای سنین و قشرهای گوناگون جامعه خود گویای این امر است  که جبهه ی انقلاب در این عرصه حرف برای گفتن دارد و این برای همه ثابت شده است.

 

دهقان ادامه داد: هنرمندان انقلابی نیز در این سالها خوش درخشیدند و بخش زیادی از فضای نازیبای سینما و تلویزیون ما با وجود این عزیزان زیباتر شده است.

هنرمندان واقعی انقلاب همیشه در خدمت ارزش های انقلابی هستند

تهیه کننده مستند «زمستان یورت » درباره ویژگی هنرمند انقلابی و رسالت  آنها هم بیان کرد:  مهمترین ویژگی هنرمند انقلابی پایبندی به اصول اولیه انقلاب و تولید در این راستا است. هنرمندان انقلابی نیز به طبع باید ضمن اتحاد و تشکیل جبهه ی انقلاب به معنای واقعی مضامین اصیل و ناب اسلامی را در در جامعه به تصویر بکشند تا همگان با این مفاهیم آشنا  شده و زمینه ساز ظهور منجی آخرالزمان باشیم.

این عکاس گلستانی با بیان اینکه هنرمندان واقعی انقلاب همیشه در خدمت ارزش های انقلابی هستند، درباره حضور موثر جوانان در فضایی اذعان کرد: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری حضوری هوشمندانه و آگاهانه که تشخیص درست مسئله و اقدام متقابل و به موقع در برابر حوادث ظرفیت بزرگی  است که نباید از آن غافل باشیم.

دهقان اضافه کرد: در هجمه ی رسانه ای حال حاضر مخصوصا در کشور ما که هجمه ی فراوانی از اطلاعات و تولیدات بدون حد و مرز داره وارد می شود ، اولاً باید مسئولین کشور به فکر مهار این فضای درهم گسیخته باشند و مدیریت و کنترل کنند که افراد مخصوصا نوجوانان فقط و فقط از تولیدات مناسب سن خودشان بهره ببرند  و به تناسب آن محتوا مدیریت بشود و دسترسی به خیلی از موارد وجود نداشته باشد ، بعد از آن محتوایی که برگرفته از اصول دین و چهارچوب نظام و انقلاب باشدتولید و در دسترس عموم قرار بگیرد.

وضعیت نامطلوب حوزه های مختلف هنری/الگو گیری از غرب در آثار هنری

این تهیه کننده گلستانی اذعان کرد: در شکوفایی و رشد هنر انقلابی هم کم کاری و بی توجهی  شده است لذا مسئولین دولتی باید  پاسخگو باشند که الان چرا وضعیت ما در حوزه های مختلف هنری وضعیت مطلوبی نیست.

وی گفت: عدم تخصیص درست بودجه ، عدم توجه به افراد انقلابی ، تاثیر از رسانه های غربی جریان ساز و الگو گرفتن از برنامه های آن و تولیداتی اینچنینی از مشکلات فعلی مسئولین و متفکرین غرب زده کشور ما است.

نمی گذارند اذهان عمومی بیدار شود

دهقان در ادامه با اشاره  فیلم جدید گاندو و نشان دادن غرور ملی ایران اسلامی  و سنگ اندازی در ساخت چنین فیلم هایی ، تصریح کرد:  تا زمانی که تفکر و حضور مسئولینی که الگوگیری و رفتار آنها بر مبنای آموزه های ناب اسلامی و ولایت فقیه در سطح کلان مدیریتی حل نشود ، انتظار بیش از این نیست که نتوانند حقیقت را بببینند و نمی گذارند اذهان عمومی نیز بیدار شده و به قضاوت بنشیند.

 

وی درباره مشکلات تهیه یک اثر در حوزه هنر انقلاب ( از ساخت تااکران و نشان دادن به مردم)هم بیان کرد:  عدم تخصیص بودجه مهمترین دلیل ، عدم داشتن جبهه ی واحد دلیل بعدی و عدم حمایت از این تولیدات در استانها مشکلات تهیه یک اثر است.

تهیه کننده مستند های «جبهه ای برای فتح آب» و«سنگرهای انقلاب» یادآورشد: بنده به شخصه سال 96 برای اکران مستند زمستان یورت که در هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار در بخش نقد درون گفتمانی به عنوان مستند برتر شده بود ، تقاضای اکران در فضای عمومی شهر گرگان و آزادشهر را داشتم که هیچ جواب روشنی از اداره ارشاد نگرفتم و مجبور به اکران در فضاهای خصوصی شدم.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.